Uutiset

Osallistu arvontaan!

Driving Academy ”Sinustakin Tähtikuski” – markkinointikampanjan kilpailun voitti Matti Virtanen

If etsii yhteistyössä Autokoululiiton kanssa Suomen Loistokuskeja

Paras Uusi Kuljettaja 2008 Driving Academy -autokoulusta

Raahen Liikennekoulu on valittu vuoden laatuautokouluksi

Heavy EcoDriving® –koulutusorganisaatio aloittaa taloudellisen ajotavan koulutuksen yhteistyössä Volvo Trucks:n kanssa.

Ajonhallinta-koulutus

Osallistu arvontaan!

Liity heti jengiin ryhtymällä tähtikuski Facebook-faniksi ja käy samalla osallistumassa tähtikuskiajokortin (B-kortti) arvontaan. Tähtikuskin Facebook-fanien kesken arvotaan markkinoiden kattavin kaskovakuutus, If Huippukasko, vuodeksi veloituksetta! Kilpailu päättyy 31.8.2010 ja voittaja julkaistaan 17.9.2010.

Osallistu kilpailuun klikkaamalla tästä.



Driving Academy ”Sinustakin Tähtikuski” – markkinointikampanjan kilpailun voitti Matti Virtanen

Driving Academy ”Sinustakin Tähtikuski” – markkinointikampanjan kilpailu päättyi 15.4.2009. Arvonta suoritettiin 16.4.2009 ja onnetar poimi voittajaksi Matti Virtasen Jokelasta.


Matti Virtanen voitti B-ajokorttikoulutuksen, joka sisältää

 

  • 20 oppituntia tietopuolista opetusta
  • 30 ajokertaa ajo-opetusta sekä

 


PALJON ONNEA VOITTAJALLE!



If etsii yhteistyössä Autokoululiiton kanssa Suomen Loistokuskeja

If etsii yhteistyössä Autokoululiiton kanssa Suomen Loistokuskeja.
Katso onko If Loistokuskietu sinun >>



Paras Uusi Kuljettaja 2008 Driving Academy -autokoulusta

Paras Uusi Kuljettaja 2008 Driving Academy -autokoulusta

Jyväskylässä käydyssä Paras Uusi Kuljettaja 2008 loppukilpailussa voittajaksi selvisi Jani Pekkola. Opetuksen hän oli saanut Äänekosken autokoulu Ky:ssä. Äänekosken Autokoulu on yksi laatu- ja ympäristöjärjestelmään kuuluvista autokouluista. Driving Academy – autokoulut kouluttavat asiakkaistaan Tähtikuskeja.

Suomen Autokoululiitto, autokoulut, Ajoneuvohallintokeskus AKE sekä Ajovarma Oy järjestivät ensimmäisen kerran vuoden parhaan uuden kuljettajan 1999. Kilpailualueena oli ensimmäisellä kerralla koko maa, mutta sen jälkeen se on järjestetty vuorollaan eri maakunnissa. Kilpailun ylituomarina on alusta lähtien toiminut Autokoululiiton kunniajäsen Ensio Itkonen.

Vuonna 2008 kilpailualueena oli Keski-Suomi. Kuljettajan teoriatietämystä mitanneeseen karsintakilpailuun osallistui yhdeksän kuljettajaa, heistä neljä oli naisia. Loppukilpailuun valittiin viisi kuljettajaa, kolme miestä ja kaksi naista. Loppukilpailussa haettiin turvallisinta, sosiaalisinta ja taloudellisinta kuljettajaa ajamalla vajaan tunnin pituinen reitti liikenteessä. Ajamista arvioi neljä asiantuntevaa ja riippumatonta tuomaria.

Palkintona kilpailun voittaja sai 1000 euroa puhtaana käteen. Lisäksi kaikki loppukilpailuun osallistuneet saavat lahjaksi noin 200 euron arvoisen toisen vaiheen opetuksen autokoulussa.

Suurin osa nuoristakin kuljettajista ajaa hyvin

Kilpailulla halutaan muistuttaa, että valtaosa suomalaisen ajokortin saaneista kuljettajista ajaa hyvin ja parhaat erinomaisesti. Valitettavan usein uudet kuljettajat läpäisevät uutiskynnyksen, kun he ovat osallisina liikenneonnettomuuksissa. Lukumääräisesti onnettomuusalttiit kuljettajat edustavat kuitenkin ehdotonta vähemmistöä.

Suomen Autokoululiitto onnittelee voittajaa ja toivottaa kaikille uusille kuljettajille turvallisia ajokilometrejä.

onnittelu

kuvassa: Kilpailun ylituomarina Ensio Itkonen onnittelee Jani Pekkolaa, Äänekosken Autokoulusta

 

 



Raahen Liikennekoulu on valittu vuoden laatuautokouluksi

Autokoululiiton laatupalkinto Raaheen

Suomen Autokoululiitto ry on valinnut Raahen Liikennekoulun Raahesta vuoden 2007 laatuautokouluksi. Palkinto myönnettiin monivuotisesta määrätietoisesta laatutyöstä. Raahen Liikennekoulussa ammattitaitoa on hyödynnetty myös ajo-oikeuteen johtavan koulutuksen ulkopuolelle. 

Palkinto luovutettiin autokoulunjohtaja Anssi Karjaluodolle Autokoululiiton Laatupäivillä Nilsiän Tahkolla 18.1.2008. Palkitsemisesta on muodostunut perinne. Vuoden laatuautokoulu valittiin jo kolmannen kerran. 

Autokoululiitto on kehittänyt toimialalle laatujärjestelmän jo vuonna 1997. Järjestelmässä on mukana 80 autokoulua eri puolilta maata. Järjestelmä on työkalu suomalaisen autokouluopetuksen laadun kehittämisessä ja laadunvarmistamisessa.

Autokoululiitto on autokoulualan valtakunnallinen toimialajärjestö, jonka päätehtäviä ovat edunvalvonnan ohella liikenneturvallisuuden ja -kasvatuksen edistäminen, autokoulujen koulutuspalveluiden ja ammattitaidon kehittäminen, sekä kansainvälinen yhteystoiminta. Liiton toiminnan pääpainopisteitä ovat opetusmenetelmien kehittäminen, autokouluopetuksen yksilöllistäminen sekä opetuksen tehokkuuden ja vaikuttavuuden lisääminen. Vuonna 1938 perustetulla Autokoululiitolla on 17 paikallisyhdistystä ja noin 450 jäsenyritystä.



Heavy EcoDriving® –koulutusorganisaatio aloittaa taloudellisen ajotavan koulutuksen yhteistyössä Volvo Trucks:n kanssa.

Heavy EcoDriving® –koulutusorganisaatio aloittaa taloudellisen ajotavan koulutuksen yhteistyössä Volvo Trucks:n kanssa.

EcoDriving® organisaatio ja Volvo Trucks ovat solmineet yhteistyösopimuksen taloudellisen ajamisen koulutuksen järjestämisestä Volvon valtakunnalliselle jälleenmyyntiverkostolle. Polttoainetaloudellinen ajotapa on osa Volvo Trucks Driver Development – kuljettajakoulutusta.

Suomen Autokoululiiton laatu- ja ympäristöjärjestelmään kuuluvat Heavy EcoDriving koulutusyksiköt järjestävät koulutuksen Volvon jälleenmyyjien asiakkaille.  Polttoainetaloudellinen ajaminen kuuluu osana Volvo Trucksin laajaan kuljettajien koulutusohjelmaan.

Taloudellisen ajotapakoulutuksen, EcoDriving®, avulla jokainen kuljettaja oppii ajamaan taloudellisemmin, turvallisemmin ja ympäristöystävällisemmin. Useimmat osallistujat pystyvät koulutuksen avulla alentamaan polttoainekulutusta noin 10 prosenttia, jolla on merkittävä vaikutus kuljetusyritysten kannattavuuteen ja ympäristöpäästöihin. Koko koulutus tähtää siihen, että hyvistä kuljettajista tulee entistäkin parempia, jolloin he nostavat yritystensä tuottavuutta.

Koulutus voidaan tulevaisuudessa toteuttaa osana EU:n kuorma-autokuljettajien ammattipätevyysdirektiivin mukaista jatkokoulutusta.

Koulutus sisältää kuljettajille henkilökohtaisen ajoanalyysiosuuden ja kaikille osallistujille yhteisen asiaosuuden.

Jokainen osallistuja saa palautteen siitä, miten omaa ajotapaansa voi kehittää entistä taloudellisemmaksi, turvallisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat palautteen lisäksi todistuksen osallistumisestaan koulutukseen.

Lisätietoja:

Olli Seppälä puh. +358 45 7731 0399, sähköposti:
olli.seppala@autokoululiitto.fi  

Kaija Savolainen puh. +358 40 514 8784, sähköposti:
kaija.savolainen@autokoululiitto.fi  

 

 

 



Ajonhallinta-koulutus
Suomen Autokoululiiton Laatu- ja ympäristöjärjestelmään kuuluvien autokoulujen palvelutarjonta on täydentynyt AJONHALLINTA-nimisellä, yrityksien tarpeisiin suunnatulla turvallisuustavoitteisella koulutuspaketilla.

AJONHALLINTA-koulutus keskittyy ajoneuvon nykyaikaisiin ajonvakautusjärjestelmiin (ESP, ASR, EBV, BAS, ABS), niiden toimintaan ja hyötyihin kuljettajan näkökulmasta tarkasteltuna. Lisätäkseen turvallisuutta uudet järjestelmät edellyttävät kuljettajalta tietämystä niiden toiminnasta ja mahdollisuuksista. Hätätilanteessa järjestelmät edellyttävät kuljettajalta oikeita toimintoja joihin on syytä perehtyä jo ennakolta. AJONHALLINTA-koulutuksessa liikenneturvallisuus on keskeisenä tekijänä. Osallistujat perehtyvät oikean ajoasennon merkityksestä alkaen renkaiden ja oikeiden hätätilanteen toimenpiteiden merkityksen kautta uusiin ESP, ABS / BAS, EBV, ASR ajonvakautusjärjestelmiin.

Koulutuksen kesto on räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaisesti 4 – 6 tunnin kestoiseksi ja liitettävissä yritysten työturvallisuuskoulutuksiin tai vaikkapa yhteisten tapahtumien ohjelman osaksi.

Kysy AJONHALLINTA-koulutuksesta lisää Driving Academy -autokouluista.