KUORMA-AUTOKOULUTUSC1 ja C

Huomaa, että alla olevien korttiluokkien tiedot koskevat ainoastaan kyseisen luokan ajo-oikeutta. Ammattipätevyyden piirin kuuluvassa ajossa tarvitaan ajo-oikeuden lisäksi voimassa oleva ammattipätevyys.

C1-luokan ajokortti
C1_V02Ikäraja 18 vuotta.
C1-luokan ajokortti oikeuttaa kuljettamaan kuorma-autoja, joiden kokonaismassa on enintään 7500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle. Ko. kortilla saa kuljettaa myös ajoneuvoyhdistelmiä, joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg.

Koulutukseen tulevalla pitää olla voimassa oleva B-luokan ajo-oikeus.

Tutkintoon pääsyn edellytyksenä olevat vähimmäisopetusmäärät:
Teoriaopetus 9 tuntia, ajo-opetus 5 tuntia, johon sisältyy tunti ajamista maantiellä ja 0,5h käytännön kuormansidontaharjoitus.

 C-luokan ajokortti
C_V02_1Ikäraja 18 vuotta.
C-luokan ajokortti oikeuttaa kuljettamaan kuorma-autoja ja muita ajoneuvoja, joiden kokonaismassa ylittää 3500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle. Ko. kortilla saa kuljettaa myös ajoneuvoyhdistelmiä, joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg, sekä liikennetraktoreita niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen.


Koulutukseen tulevalla pitää olla voimassa oleva B-luokan ajo-oikeus.

Tutkintoon pääsyn edellytyksenä olevat vähimmäisopetusmäärät:
Teoriaopetus 12 tuntia, ajo-opetus 10 tuntia, johon sisältyy 2 tuntia ajamista maantiellä ja 0,5h käytännön kuormansidontaharjoitus.